Over mij


De start van mijn blog 

Het is niet voor het eerst dat ik een poging onderneem een blog te starten, ik ben erg precies en weet wat ik wil. Een blog op eigen server en op de website zelf.  Ik ben zeker geen voorstander van Wordpress als platform. Dat was niet het enige probleem, ik ben geen prater, maar ook geen schrijver, het zal zijn tijd nodig hebben.

Na jarenlang te hebben getekend op een manier welke ik  "commercieel "  noem, zoals portretten, ben ik in een gat gevallen en kreeg ik geen inspiratie meer om op deze manier verder te gaan. Door van foto's als referentiemiddel te werken, kreeg ik steeds meer het beangstigend gevoel ooit als overtreder van het portretrecht te vallen, daar valt niet mee te spotten. Ik zocht een alternatieve manier van werken en tekenen, die kwam door mijn interesse in de werken van o.a. Leonardo da Vinci. Na enkele oefenwerken begon het te kriebelen en onstond een geruststelling omdat de werken van Leonardo inmiddles zodanig zijn verjaard, dat ze vrij zijn van auteursrechten. De regel is dat de werken van een auteur of kunstenaar rechtenvrij worden na 70 jaar na overlijden.

Ik zocht verder naar de mogelijkheden en kwam terecht in de renaissance en rococo periode met prachtige werken. Ik ben tekenaar, dus ik kijk graag naar getekende werken van deze oude meesters, in schilderen ben ik niet geïnteresseerd.