Atelier Roel Prins Portfolio      Biografie    Werkblad   Contact   

Middelburg

Roel Prins werd op 27 juni 1952 geboren in Middelburg. Hij is de jongste van een gezin met drie kinderen. Vader was werkzaam als stoker/gieter op een zink-smelterij, in de avonduren was hij mandenmaker / stoelenmatter. Als kind maakte Roel zich nog geen zorgen wat hij later wilde worden, de vrijheid om te spelen en ontdekken was een groot goed.


Geleen

Op negen jarige leeftijd verhuisde het gezin naar Geleen (L) waar vader een eigen winkel opende en  startte met de verkoop van  rotan meubelen en kleingoed artikelen.  Na de Lagere School volgde Roel een opleiding als bakker en later als kok en kelner, mogelijk heeft hij hier wat creativiteit opgedaan voor het latere tekenwerk.

Almere

In 2003 is Roel getrouwd met Lenny en is hij naar Almere verhuisd. Na een periode van 15 jaar niet creatief bezig geweest te zijn, is hij in 2015 weer volop aan de slag gegaan. Met voldoende materiaal is deze website tot stand gekomen waaruit blijkt dat hij diverse technieken beheerst, vooral de pasteltekeningen van  terracotta krijgers uit Xi’an is zijn trots.Roel is ook te volgen op:

biografie

Roel Prins

2015 - 2018  - copyright © all rights reserved - webdesign   Roel Prins